2013. március 10., vasárnap

NHK (Napi Háromszor Keveset)

íme a fantasztikus, bombasztikus, lehengerlően abszolúte nyerő tervem:

  • reggelire választhatok az alábbi ételek közül egy jó kis hármas kombót: natúr joghurt, fél doboz túró, pirítós, narancs, alma, jó reggelt keksz (maximum két szelet), natúr kukoricapehely tejjel, kis tálka tejbegríz, bármilyen más itthon lévő gyümölcs de szigorúan csak egy szem + egy bögre zöld tea (ez a három választási lehetőség fölött áll)
  • ebédre mint minden normális ember, főtt ételt eszem, ami levesből és második féléből áll -mindkettőből normál vagy kisebb adag (ha nincs leves, akkor így jártam, helyette jöhet víz vagy zöld tea) 
  • de mivel a suliban nem tudom kivitelezni a második pontot, ezért muszáj leszek beérni a negyedik-ötödik óra körül elfogyasztandó szendviccsel  
  • vacsorára már csak két félét választhatok ezek közül: natúr joghurt (bár sulis napokon nem ajánlott, mert puffaszt), fél doboz túró, pirítós, narancs, alma, kis tálka tejbegríz, bármilyen másik gyümölcs. de lehetek korszakalkotóbb is, és például összeüthetek magamnak valami finom kis zöldségsalátát vagy gyümölcssalátát is + egy bögre zöld tea. és persze mindig észben kell tartanom, hogy lefekvés előtt nem érdemes sokat enni, mert nem tudok rendesen aludni, meg teljesen fölösleges energiát bevinnem akkor, ha már úgyse csinálok semmi érdemlegeset. 
  • a vacsora mindig négy és öt között/körül van. ha később érek haza, akkor már csak egyfélét ehetek a kettő helyett. ha vészhelyzet áll fenn és úgy érzem meghalok, ha nem jutok kajához, de már elmúlt öt óra, akkor eszek egy fél almát vagy csendben szenvedek. 
  • a víz és zöld tea fogyasztásomat növelem az égbe 
  • nem költök pénzt kávéra, teára vagy bármilyen más dologra, csak dobozos teát (mármint filtereket)/anyának csokoládét/anyának édességet vehetek, a megmaradt pénzemet pedig gyűjtöm majd hasznos dolgokra 
  • a három főétkezés között nincs nassolás, nincs még egy kicsi ebből meg abból. a hármas szám kell hogy a szemem előtt lebegjen! ha mégis borul a bili, akkor csak gyümölcsöt lehet enni és csak szeletelve (több idő, többnek tűnik).
  • és ami a legfontosabb, mostantól nem eszem a túlevés-veszélyes ételekből. sorolom: aszalt vörösáfonya, füge, napraforgómag, földimogyoró, diákcsemege, aszalt barack, szeletelt mandula, natúr kukoricapehely magában, mazsola, saláta-magkeverék. a legnasiszerűbb kaják a világon, mindig csak a szomorúság marad utánuk, az hogy nem tudok megállni és szempillantások alatt befalom őket. egy pár napig vagy hétig nehéz lesz, mert anya majd vesz még nekem, de ha az édességre nemet tudtam/tudok mondani, akkor erre is. csak elhatározás kérdése az egész. soha az életben nem lesz olyan alakom, amilyet szeretnék, ha folyton csak teletömöm magokkal és aszalt gyümölccsel. 
  • a mozgás marad a régiben. heti ötször bicikli/torna/futás/tesi órai tevékenykedés  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése